Згортання молока від кислоти: краще не поєднувати
Рейтинг
14

Дитина знає, що після вживання молока не можна їсти яблук, лимонів та кислих ягід. А чому?

Згортання молока від кислоти: краще не поєднувати

Більшість фруктів і ягід містить кислоту. А кислота призводить до згортання молочного білку. У багатьох людей змінена структура молока викличе неприємні симптоми у шлунково-кишковому тракті. Тому таких поєднань краще уникати. Давайте подивимося, як виглядає молоко, що згорнулося під дією кислого соку.

Матеріали:

  • молоко;
  • стаканчик;
  • кислий сік.

Процес:

Налийте молоко у невелику ємкість. Видавіть туди сік та спостерігайте, як під дією кислоти зміниться структура з однорідної на неоднорідну. Отримане таким чином кислотне середовище може негативно вплинути на травлення. Але не треба плутати швидке згортання молочного білку під дією кислот з натуральним повільним згортанням при розмноженні молочнокислих бактерій у теплі. У другому випадку створюється кисляк, який є корисним та добре засвоюється організмом.

Оцініть публікацію
Рейтинг статті: 4.7 з 5 на основі 3 оцінок.

Розвиток дитини
23.03.2021

Генератори практичних завдань
Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів


Вітаємо, Ви підписані! Отримайте листа та активуйте розсилку