Розвиток дитини Експерименти та творчість Печиво до дня святого Валентина: готуємо разом

Програма підготовки до школи Дізнатись більше

Печиво до дня святого Валентина: готуємо разом
Рейтинг
25

Створіть святкову атмосферу на сімейній кухні і приготуйте тематичну страву до Дня закоханих

Печиво до дня святого Валентина: готуємо разом

Просте пісочне печиво робиться швидко, просто і економно. Дитина в процесі приготування пограє з фактурними інгредієнтами, освоїть техніку безпеки, власними руками приготує красиву страву до свята.

Матеріали:

  • борошно — 175 г;
  • масло — 75 г;
  • цукор — 2 столових ложки;
  • яєчний жовток — 1;
  • порошкове желе червоного або рожевого кольору;
  • формочки для печива у вигляді сердець.

Процес:

Підготуйте всі інгредієнти у необхідній кількості та розкладіть у зоні доступу.

Почніть із приготування желе. Висипте порошок в рекомендований на упаковці об’єм кип'ятку (у проекті 1 упаковка желе розчиняється в 400 мл гарячої кип'яченої води). Добре розмішайте, щоб розчин став однорідним. Якщо дитина виконує цей етап, розкажіть про техніку безпеки при роботі з гарячими рідинами, забезпечте стійку позицію посуду. Коли суміш буде повністю розчинена, дайте розчину охолонути та поставте в холодильник в плоскій формі, щоб шар желе мав товщину близько 1 — 1,5 см.

Тепер попрацюйте з пісочним тістом. Просійте пшеничне борошно, додайте до нього цукор, попередньо перемелений в цукрову пудру. Поступово вмішайте вершкове масло кімнатної температури та додайте жовток. Ідеальне тісто добре перемішане та еластичне.

Розкачайте тісто качалкою або придавіть долонею, щоб утворився шар приблизно 3 — 4 мм завтовшки. Виріжте формочками-сердечками контури майбутнього печива. Поставте в духовку та випікайте близько 15 хвилин на середньому вогні. Витягніть і охолодіть готовий продукт.

Коли желейна маса застигне повністю, дістаньте її, покладіть зверху печиво та використайте форми по розміру, щоб продавити желе. Після цього переверніть плоску посудину з желе таки чином, щоб печиво опинилось внизу, а желе — зверху. Можете подавати страву до столу.

Корисна порада. Якщо немає часу на приготування желе, використайте для верхнього шару кольоровий мармелад. Тоді ви зможете скоротити час на приготування до 30 хвилин.

Оцініть публікацію
Рейтинг статті: 5 з 5 на основі 5 оцінок.

Розвиток дитини
05.02.2018

Генератори практичних завдань
Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів


Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Розвиток дитини»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Розвиток дитини

Дякую,
не показуйте мені це!

Вітаємо, Ви підписані! Отримайте листа та активуйте розсилку