Згортання молока від кислоти: краще не поєднувати
Дитина знає, що після вживання молока не можна їсти яблук, лимонів та кислих ягід. А чому?

Більшість фруктів і ягід містить кислоту. А кислота призводить до згортання молочного білку. У багатьох людей змінена структура молока викличе неприємні симптоми у шлунково-кишковому тракті. Тому таких поєднань краще уникати. Давайте подивимося, як виглядає молоко, що згорнулося під дією кислого соку.
Матеріали:
- молоко;
- стаканчик;
- кислий сік.
Процес:
Налийте молоко у невелику ємкість. Видавіть туди сік та спостерігайте, як під дією кислоти зміниться структура з однорідної на неоднорідну. Отримане таким чином кислотне середовище може негативно вплинути на травлення. Але не треба плутати швидке згортання молочного білку під дією кислот з натуральним повільним згортанням при розмноженні молочнокислих бактерій у теплі. У другому випадку створюється кисляк, який є корисним та добре засвоюється організмом.