Оцініть матеріал

Температурний експеримент із шоколадом

Найпростіший науковий експеримент, у процесі якого учасники дослідження визначать, як тане шоколад

Температурний експеримент із шоколадом

На світі є лише небагато речей, смачніших від шоколаду. Але чи знаєте ви, що цей інгредієнт можна використовувати під час наукових дослідів?

Один із найкращих і найпростіших наукових експериментів для дітей – це той, у процесі якого учасники дослідження визначають, як тане шоколад. Спостерігаючи за цим процесом, ваші діти зможуть дізнатися, як змінюється температура в різних умовах.

Що вам потрібно:

  • шоколад.

Інструкція:

Перша частина експерименту

Для початку розламайте велику плитку шоколаду на декілька шматочків і покладіть один із них на аркуш паперу.

Віднесіть цей шматок у двір і покладіть його під деревом у затінку.

Подивіться, чи тане шоколад, і, якщо це сталося, запишіть, скільки часу зайняв процес танення. Якщо ж шоколад не розтанув, визначте, наскільки м'яким він став, пробувши в затінку 10 хвилин.

Друга частина експерименту

Візьміть інший шматочок шоколаду і помістіть його прямо на сонячне світло. Визначте, скільки часу потребуватиме танення шоколаду.

Третя частина експерименту

Помістіть один шматочок шоколаду на папір, а інший – на керамічну тарілку, щоб побачити, чи допомагає та чи інша поверхня нагрівати шоколад швидше. Запишіть свої висновки.

Четверта частина експерименту

Візьміть останній шматочок шоколаду і помістіть його на тарілку перед вікном у вашому домі з кондиціонером. Подивіться, чи тане шоколад усередині приміщення так само довго, як і зовні, або ж цей процес потребуватиме більше часу через нижчу температуру у вашій оселі.

Під час цього тесту ви можете виявити винахідливість, намагаючись розтопити шоколад усередині пакету, загорнувши його у фольгу, помістивши над обігрівачем або в інші місця, які ви можете придумати.

Запишіть свої спостереження і зробіть висновки, що змушує шоколад танути швидше і що заважає йому танути.

Гість
Оцініть матеріал