Експеримент із «шоколадним листям»
Поекспериментуємо з властивостями шоколаду та зміною температур і створимо «шоколадне листя»

Якщо вашій дитині цікаво попрацювати з теплом у своїх наукових проектах, «шоколадне листя» може стати для нього захопливим експериментом.
Що вам потрібно:
- свіже листя (підійде будь-який вид листя);
- миска;
- шматочок шоколаду.
Інструкція:
Зберіть декілька свіжих листків (підійде будь-який вид листя) і ретельно вимийте їх.
Покладіть листя в неглибоку миску і налийте в неї досить гарячої води, щоб покрити листя.
Покладіть шматочок шоколаду на листя і спостерігайте, як він тане під впливом води.
Вийміть покрите шоколадом листя з миски і погляньте, як воно застигає і твердне, оскільки охолодження змушує шоколад знову повернутися у твердий стан.
Що відбувається?
Вплив тепла змушує шоколад розм'якнути і перетворитися на рідину, але охолоджений рідкий шоколад знову перетворюється на чудову застиглу речовину.