Оцініть матеріал

Експеримент із «шоколадним листям»

Поекспериментуємо з властивостями шоколаду та зміною температур і створимо «шоколадне листя»

Експеримент із «шоколадним листям»

Якщо вашій дитині цікаво попрацювати з теплом у своїх наукових проектах, «шоколадне листя» може стати для нього захопливим експериментом.

Що вам потрібно:

  • свіже листя (підійде будь-який вид листя);
  • миска;
  • шматочок шоколаду.

Інструкція:

Зберіть декілька свіжих листків (підійде будь-який вид листя) і ретельно вимийте їх.

Покладіть листя в неглибоку миску і налийте в неї досить гарячої води, щоб покрити листя.

Покладіть шматочок шоколаду на листя і спостерігайте, як він тане під впливом води.

Вийміть покрите шоколадом листя з миски і погляньте, як воно застигає і твердне, оскільки охолодження змушує шоколад знову повернутися у твердий стан.

Що відбувається?

Вплив тепла змушує шоколад розм'якнути і перетворитися на рідину, але охолоджений рідкий шоколад знову перетворюється на чудову застиглу речовину.

Гість
Оцініть матеріал