Великодні хлібці: простий рецепт для дітей
Готувати разом з дітьми просто й весело, якщо процес швидкий, а результат — красивий і смачний!

Ось вам рецепт елементарної святкової випічки, яку можна приготувати з дитиною. Тісто замішується всього за 15 хвилин — це настільки швидко, що маленький помічник не встигне занудьгувати! Усі процеси максимально спрощені, у рецепті використовуються мінімум інгредієнтів і зусиль.
Матеріали:
- формочки для випікання паски;
- столова ложка;
- виделка;
- стакан;
- зубочистка.
Тісто:
- банан;
- 2 стакани борошна;
- стакан молока;
- стакан цукру.
Глазур:
- 2 ст. ложки сметани;
- 2 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки какао;
- посипка.
Процес:
Розтовчіть банан до консистенції каші, розмішайте з цукром. Викладіть цю масу в борошно і додайте молоко. Вимісіть виделкою або міксером якомога краще. Далі розлийте по формах і поставте в духовку на 60 хвилин мінімум та випікайте за температури 180⁰С. Тривалість випікання залежить від матеріалу форм, тому періодично перевіряйте стан готовності випічки. Паска буде готовою тоді, коли ви встромите в неї зубочистку та витягнете без слідів сирого тіста.
А поки печеться паска, приготуйте шоколадну глазур. Тут усе теж максимально просто: змішайте какао, сметану і цукор. Потім поставте на плиту і вимішуйте, поки цукор не розтане. Зніміть з вогню, охолодіть. Дістаньте паску з духовки, нанесіть глазур та прикрасьте посипкою.
Все — ваша дитяча випічка готова! Звісно, цей некласичний рецепт дуже простий, адаптований для дитячого готування. Але малюк точно буде у захваті від процесу та результату, тому що йому дозволяють брати участь у створенні святкової паски.