Розпис пряників кольоровою глазур'ю
Рейтинг
45

Мистецтво для ласунів. Спробуйте смачну альтернативу звичайному малюванню і розпишіть пряники

Розпис пряників кольоровою глазур'ю

Розпис пряників різнокольоровою глазур'ю сподобається дітям, які люблять малювати звичайними фарбами чи фломастерами. Приготування глазурі стане цікавим експериментом з кольорами. За допомогою харчових барвників ми отримаємо різні кольори. Важливо, що намалювати на пряниках можна будь-яку ідею. І, нарешті, найсмачніша частина: вся родина ласує рукотворними ласощами.

Матеріали:

Для тіста:

  • борошно  – 400 г;
  • яйця  – 2 шт.;
  • олія  – 100 г;
  • мед – 100 г;
  • імбир мелений  – 4 ч. ложки;
  • кориця мелена  – 2 ч. ложки;
  • перець духмяний мелений  – 1 ч. ложка;
  • какао-порошок  – 2 ч. ложки;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • сіль  – дрібка.

Для глазурі: 

  • білок  – 1 шт.;
  • цукрова пудра  – 200 г;
  • гелевий харчовий барвник;
  • їстівна присипка для декорування;
  • кондитерський мішок (або zip-lock пакет).

Процес:

Готуємо сухе тісто. Змішуємо 400 г борошна, 2 чайні ложки какао, 4 чайні ложки меленого імбиру, 2 чайні ложки кориці та одну меленого духмяного перцю. Додаємо чайну ложку соди і дрібку солі. Перемішуємо.

Готуємо рідке тісто. Збиваємо міксером 2 яйця і 100 г цукру. Додаємо 100 г меду і стільки ж олії. Вливаємо рідке тісто в сухе і вимішуємо руками до консистенції, як на фото 6. Вирізаємо пряники формами та випікаємо приблизно 15 хвилин при температурі 180⁰С.

Для приготування глазурі  ретельно вмішуємо 200 г цукрової пудри в один яєчний білок. В ідеалі має бути густа маса. Консистенцію перевіряємо так: набираємо в ложку глазур, перевертаємо і, якщо вона не витікає одразу, то цукрової пудри достатньо.

Пряники можна не готувати, а просто купити у магазині та приступити до декорування.

Один із найзахопливіших процесів — фарбування харчовим барвником. Розділіть масу на кілька порцій. У кожну крапніть різну кількість барвника і розмішайте. Так у вас з'явиться більше відтінків для малювання.

Маленька порада: трьох-чотирьох краплин вистачить для насиченого кольору. А для отримання легкого відтінку достатньо перемішати масу ложкою, якою ми до цього вимішували яскравий колір.

Як робити декорування? Заливаємо глазур у кондитерський мішок і починаємо розфарбовувати пряники. Можна помістити масу у звичайний zip-lock пакет, попередньо зрізавши кутик ножицями. Малюємо що заманеться: обводимо контури печива або наносимо лінії, створюємо короткі написи або повністю заповнюємо поверхню кольором.

Розпис пряників — процес творчий та індивідуальний, тому можна навіть влаштувати конкурс на кращий малюнок. Якщо є бажання, результат можна прикрасити кондитерською посипкою (меленими горішками, кокосовою стружкою, тертим шоколадом тощо).

Тепер чекаємо на застигання глазурі. А далі запрошуємо родину до чаю з солодощами власного приготування. Смачного!

Оцініть публікацію
Рейтинг статті: 5 з 5 на основі 9 оцінок.

Розвиток дитини
07.02.2020

Генератори практичних завдань
Коментарі
Аватар
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Код
Немає коментарів


Вітаємо, Ви підписані! Отримайте листа та активуйте розсилку