Печиво до дня святого Валентина: готуємо разом
Створіть святкову атмосферу на сімейній кухні і приготуйте тематичну страву до Дня закоханих

Просте пісочне печиво робиться швидко, просто і економно. Дитина в процесі приготування пограє з фактурними інгредієнтами, освоїть техніку безпеки, власними руками приготує красиву страву до свята.
Матеріали:
- борошно — 175 г;
- масло — 75 г;
- цукор — 2 столових ложки;
- яєчний жовток — 1;
- порошкове желе червоного або рожевого кольору;
- формочки для печива у вигляді сердець.
Процес:
Підготуйте всі інгредієнти у необхідній кількості та розкладіть у зоні доступу.
Почніть із приготування желе. Висипте порошок в рекомендований на упаковці об’єм кип'ятку (у проекті 1 упаковка желе розчиняється в 400 мл гарячої кип'яченої води). Добре розмішайте, щоб розчин став однорідним. Якщо дитина виконує цей етап, розкажіть про техніку безпеки при роботі з гарячими рідинами, забезпечте стійку позицію посуду. Коли суміш буде повністю розчинена, дайте розчину охолонути та поставте в холодильник в плоскій формі, щоб шар желе мав товщину близько 1 — 1,5 см.
Тепер попрацюйте з пісочним тістом. Просійте пшеничне борошно, додайте до нього цукор, попередньо перемелений в цукрову пудру. Поступово вмішайте вершкове масло кімнатної температури та додайте жовток. Ідеальне тісто добре перемішане та еластичне.
Розкачайте тісто качалкою або придавіть долонею, щоб утворився шар приблизно 3 — 4 мм завтовшки. Виріжте формочками-сердечками контури майбутнього печива. Поставте в духовку та випікайте близько 15 хвилин на середньому вогні. Витягніть і охолодіть готовий продукт.
Коли желейна маса застигне повністю, дістаньте її, покладіть зверху печиво та використайте форми по розміру, щоб продавити желе. Після цього переверніть плоску посудину з желе таки чином, щоб печиво опинилось внизу, а желе — зверху. Можете подавати страву до столу.
Корисна порада. Якщо немає часу на приготування желе, використайте для верхнього шару кольоровий мармелад. Тоді ви зможете скоротити час на приготування до 30 хвилин.